Cavaria maakt genomineerden voor de Cavaria-Awards bekend

LGBTQ-belangenvereniging Cavaria heeft de genomineerden bekend gemaakt voor de ‘çavaria awards’ die volgend jaar worden uitgereikt tijdens Sparkle in de Vooruit in Gent.

Çavaria deelt drie awards uit. De Diversity Award voor het meest LGBTI+ inclusieve initiatief van bedrijven, scholen, individuen...; de Community Award voor een actie van een van onze lidverenigingen en de Lifetime Achievement Award voor iemand wiens leven in het teken staat van de LGBTI+ strijd.  
 
'Iedereen kan stemmen voor de Diversity Award. Dit jaar is het de eerste keer dat we het oordeel van het publiek aanvullen met de stem van een jury. Zo voorkomen we dat enkel kandidaten met een groot bereik, veel middelen en/of tijd kans maken om te winnen. Voor de Community Award kunnen enkel onze aangesloten lidverenigingen stemmen. De Lifetime Achievement Award kiezen we zelf', zegt Eef Heylighen van Cavaria.

Genomineerden Diversity Award:

Panenka – Taboe   
Onder het motto ‘je leert elkaar het beste kennen op vakantie’, nodigt Philippe Geubels elke week gasten uit in zijn vakantiehuis in Chiny. In seizoen 2 van Taboe, ging Philippe een week naar de Ardennen met vier mensen van de LGBTI+ community: Jenna, Samuel, Sem en Emmanuelle.  
Philippe leert hen en hun verhalen kennen, en ontdekt dat er nog steeds veel onbegrip in de naaste omgeving heerst. 

Bpost -   LGBTI+ op de werkvloer 
Voor bpost zijn diversiteit, rechtvaardigheid en inclusie belangrijke waarden en is het omarmen van veilige ruimtes prioriteit nummer één. En dat geldt ook voor de LBGTQIA+ gemeenschap binnen het bedrijf. 

Transgender Infopunt (TIP) - brochure voor anderstaligen
TIP ontwikkelde een zorgbrochure die een beknopt overzicht geeft van alle zorgopties in Vlaanderen. Door de stijgende nood aan meer informatie over het trans thema in andere talen, vertaalden ze die ook in zes extra talen. Elke vertaalde brochure werd nagelezen door een native speaker uit de community op genderinclusieve taal.

Iedereen kan tot  en  met 15 januari op de genomineerden van de Diversity Award stemmen. Stemmen kan hier tot en met 15 januari. 

Genomineerden Community Award

Het Roze Huis (Antwerpen) - Zaak Zonder Haat
Het Roze Huis, Antwerp Pride en Unia werkten samen met kunstenaar Paul Harfleet aan een uniek viooltjessymbool voor het project ‘Zaak Zonder Haat’. Wie dit symbool in Antwerpen ziet bij de ingang van een horecazaak, weet dat iedereen welkom en veilig is in die zaak, los van gender- en seksuele diversiteit.  Om het viooltje te verdienen, moet de horecazaak een e-learning volgen.  

RainbowAmbassadors – Manifest  
De RainbowAmbassadors willen ervoor zorgen dat LGBTI+ senioren een mooie toekomst hebben. Daarom stelden ze een Manifest op waarmee ze naar buiten komen. Het Manifest beschrijft de huidige situatie van onze senioren en bevat enkele eisen.

Wel Jong – Wel Jongerencongres  
Wel Jong organiseerde het allereerste LGBTQ+ congres voor jongeren en jeugdwerkers van België: het ‘Wel Jongerencongres’ (WJC). Via sport, spel, talk en debat zette ze in op het ontmoeten van andere LGBTQ+ jongeren en partners uit onze community, in een veilige en vertrouwde omgeving. Ook het jeugdwerk kwam aan bod. Jeugdwerkers kregen de kans om elkaar te ontmoeten, te inspireren en (tegen) te spreken tijdens de jeugdwerkdag op het WJC. 

Lees ook: Dit zijn de genomineerden voor de eerste Touristico Gaylive awards

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste