Canada zet eerste stap om homogenezingen te verbieden

Canada heeft een nieuwe stap gezet om conversietherapieën, ook bekend als homo-genezingen, te verbieden. Een wetsvoorstel dat behandelingen die tot doel hebben om iemands geaardheid te veranderen werd woensdag unaniem goedgekeurd in het Canadese Parlement. Het wetsvoorstel moet nog wel worden goedgekeurd door de Canadese senaat, maar de verwachting is dat het wetsvoorstel daar op weinig weerstand zal stuiten.

Als de senaat het voorbeeld van het parlement volgt kunnen therapeuten en aanbieders van zulke behandelingen bestraft worden met een gevangenisstraf van vijf jaar.Eerdere pogingen van de partij van premier Justin Trudeau om conversietherapieën te verbieden liepen op niets uit.

Er bestaan verschillende vormen van homogenezingstherapie, waarbij 'therapeuten' met onder meer elektroshock, medicijnen of zelfs geestenbezwering proberen iemands seksuele oriëntatie te veranderen. 

Als het wetsvoorstel door de senaat wordt goedgekeurd volgt Canada het voorbeeld van Malta, Oostenrijk, delen van de VS en Australië  waar al een wettelijk verbod op ‘LHBTI-genezing’ werd goedgekeurd.

foto:Ehimetalor Akhere UnuabonaUnsplash

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste