Brusselse homo-mannen via Grindr in de val gelokt en overvallen

In Brussel zijn minstens vijf homoskeusle mannen het slachtoffer geworden van geweld nadat ze na een afspraak via Grindr berooft en overvallen werden. 

De mannen spraken afzonderlijk via de dating-app af in een park in Brussel en werden bij aankomst aangevallen door meerdere jongens. Daarbij kregen ze niet alleen homofobe verwijten naar hun hoofd geslingerd maar moesten ze ook de nodige slagen incasseren.

"Wij kunnen bevestigen dat vijf klachten over aanvallen met een homofobe aard aan ons zijn overgedragen door de politiezones van Brussel West en Brussel Zuid”, zo laat parketwoordvoerster Yasmina Vanoverscheld aan verschillende Franstalige media weten. “Sommigen van hen waren ook het slachtoffer van diefstal onder dwang. De processen-verbaal worden momenteel behandeld door het parket van Brussel."

Waarschijnlijk zijn de vijf aangiftes maar het topje van de ijsberg want het Brusselse Rainbowhouse heeft de afgelopen maanden reeds 217 meldingen ontvangen van homofobe incidenten, In een derde van die incidenten was er ook sprake van geweld.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste