Brussel krijgt eigen 'regenboog'-gezondheidscentrum

De Brusselse LGBTQIA-gemeenschap heeft van het Brusselse stadsbestuur de toelating gekregen om de site die gelegen is in de Lievevrouwbroersstraat, op wandelafstand van Manneken Pis, de komende drie jaar te gebruiken. Vier verenigingen die aangesloten zijn bij het Brusselse Rainbowhouse zijn er reeds een maand hard aan het werk om de site, die maar liefst 1800 vierkante meter is, om te vormen tot een LGBT-gemeenschapscentrum met een ontmoetingsruimte en  een ‘Regenboog’ gezondheidscentrum met checkpoint.

In november 2020 verwierf de Stad Brussel  de panden met de huisnummers 20 tot 28 aan de Lievevrouwbroersstraat. Omdat deze panden reeds verschillende jaren leegstonden kocht de stad  deze panden. Tegelijk riep het stadsbestuur organisatie ook op om projectvoorstellen in te dienen  die op de site zouden kunnen worden ondergebracht. Alias, Ex Aequo, Plural Genres, Rainbow House Brussels en Tels Quel dienden een voorstel in om er een MACS-gezondheidscentrum (Maison Arc-en- ciel de la Santé ) in onder te brengen.

Eind maart kregen de vier verenigingen van het Brusselse stadsbestuur groen licht hiervoor. In eerste instantie kunnen ze de komende drie jaar gebruik maken van de site. Die termijn kan na een evaluatie verlengd worden.

De organisaties zijn meteen na de toekenning begonnen met het leeghalen, schoonmaken, renoveren en inkleden van de site. Op vrijdag 20 en zaterdag 21 mei is het publiek immers voor de eerste keer er welkom voor twee party’s die georganiseerd worden naar aanleiding van de Belgian Pride die dat weekend doorgaat in Brussel.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste