Borgerhout heeft er een regenboogzebrapad bij

Ook het Antwerpse district Borgerhout heeft nu ook zijn eigen regenboogzebrapad. De afgelopen twee maanden werd de Eliaertstraat, dat is de straat tussen de Turnhoutsebaan en het Moorkensplein, volledig heraangelegd en van de gelegenheid werd ook gebruik gemaakt om met een veelkleurig zebrapad te tonen dat  iedereen in Borgerhout welkom is, los van seksuele geaardheid of genderidentiteit.

Het regenboogzebrapad kwam er op initiatief van Open Vld Borgerhout en werd reeds in 2018 door de districtsraad goedgekeurd. Toch was het vier jaar wachten vooraleer het regenboogzebrapad een realiteit werd

“Dit symboliseert de inzet die we als district tonen om de LGBTQI+ gemeenschap te steunen en het draagt er toe bij dat iedereen zich thuis voelt in ons district”, zegt districtsschepen voor diversiteit Ben Van Duppen (PVDA) in het Nieuwsblad. “Achter de schermen doen we heel wat. We gaan bijvoorbeeld in dialoog met onze verenigingen rond het anti-discriminatie charter en we gaan bewust om met onze bibliotheekcollectie.”

Mogelijk krijgt het district Borgerhout binnenkort nog twee regenboogzebrapaden. Het districtscollege heeft bij het agentschap Wegen en Verkeer een aanvraag ingediend om een zebrapad op de Turnhoutsebaan en de Collegelaan of aan de dr. Van de Perrelei een kleurtje te geven.

 

Foto's: Timothy Junes

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste