Berlijnse moskee hangt regenboogvlag uit

Een moskee in Berlijn geeft zijn steun aan de regenbooggemeenschap door aan de gevel een ‘klassieke’ regenboogvlag te hangen. Naar eigen zeggen is het de eerste Duitse moskee waar dit het geval is.

 

Afgelopen vrijdag stelde de Ibn Rushd-Goethe moskee zijn regenboogvlag met daar op een symbool met de tekst ‘liefde is halal’ voor. De oprichter van de moskee Seyran Ateş zei aan onze Duitse collega’s van Queer.de dat de vlag “extreem belangrijk” is voor LGBTQ+ moslims.

“Het toont dat ze niet moeten kiezen tussen hun geloof en hun seksuele identiteit en dat ze aanvaard worden zoals ze zijn.”

 Mo el-Ketab die eén van de zes imams is van de moskee, verklaarde in de Deutsche Welle dat de moskee een ‘veilige plaats is voor mensen die verschillend zijn, zodat ook zij de spirituele kant van hun leven kunnen beleven’. Hij hoopt ook dat andere moskeeën het voorbeeld van de  Ibn Rushd-Goethe moskee zullen volgen.

Volgens Marc Eric-Lehmann van CSD Berlin is het uithangen van de regenboogvlag aan de moskee een zeer sterk signaal voor de vooruitgang van de LGBTQ+rechten. “Queer personen kunnen ook gelovig zijn en in God geloven. We moeten het niet alleen hebben over safe spaces in Berlijnse bars en club, we moeten het ook hebben over safe spaces in gebedshuizen.”

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste