Belgie veroordeelt nieuwe Oegandese homofobe wet

Minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) heeft in naam van ons land de onlangs in Oeganda goedgekeurde wet veroordeeld die LGBTQ's en homoseksualiteit buiten de wet stellen. Die boodschap is ook maandag bezorgd aan de Oegandese ambassade. 

"België stelt de anti-LGBTIQ+ wet in Oeganda aan de kaak. Ik roep de autoriteiten op de mensenrechten van alle Oegandezen te respecteren en hun internationale verplichtingen na te komen. Mijn diensten hebben deze boodschappen vandaag overgebracht aan de Oegandese ambassadeur", zo laat de minister via Twitter weten.

Het Oegandese parlement keurde vorige week een draconische wet goed die homoseksueel gedrag bestraft met een gevangenisstraf die kan oplopen tot tien jaar. De nieuwe wet bestraft de ‘promotie, rekrutering en het organiseren van op LGBTQ’s gerichte activiteiten’ met een gevangenisstraf die  kan oplopen tot tien jaar. Volgens Human Rights Watch gaat de wet zover dat personen die zich identificeren als homo, lesbienne, transgender, queerpersoon of een andere genderidentiteit dan de twee binaire categorieën  man of vrouw ook tot tien jaar de gevangenis kunnen invliegen.

Lees ook: Oeganda maakt homoseksualiteit strafbaar met een gevangenisstraf van tien jaar

Deel dit artikel via:

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws