Bekende travestie en stadsgids Dille overleden

In Gent is René De Schepper overleden nadat hij vorige vrijdag werd opgenomen in het ziekenhuis. Réné werd bekend als de travestie Dille die de toeristen in en rond Gent rondleidde. René werd vrijdag in het UZ Gent opgenomen nadat hij onwel was geworden toen hij met zijn auto onderweg was. De moeder der travesties werd sinds vrijdag in een kunstmatige coma gehouden maar overleed woensdag.Dille was wereldberoemd in Gent en ver daarbuiten en was een rolmodel voor hele generaties travestieten. Hij trad voor de eerste keer op in de jaren 70 als travestiet 'La Delila Di', een alter ego dat al snel de naam 'Dille' kreeg

Zijn overlijden lokte veel ongeloof uit bij verschillende dragqueens en Gentenaars die Dille persoonlijk kenden.  Zo noemde Vanessa Van Cartier Dille een monument  en een pionier die voor altijd herinnerd zal worden als de moeder van alle travesties. “Dille, je was een icoon, een bron van inspiratie voor velen. Je stem was luid en duidelijk, en je hebt nooit geaarzeld om je mening te uiten. Bedankt, Dille, voor alles wat je voor ons hebt betekend”, zo liet Vanessa Van Cartier op Facebook weten.

“Je eerlijkheid was verfrissend, je moed was bewonderenswaardig. Maar bovenal, bedankt dat je ons hebt geholpen om gezien te worden als travesties en drags. Dankzij jou kunnen we vandaag de dag trots zijn op wie we zijn en onze ware identiteit omarmen.”

foto: Facebook Rene de Schrijver

Deel dit artikel via:

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws