Be Out stopt ermee

LGBT-Blog Be Out stopt na bijna drie jaar. Dat heeft oprichter Timothy Junes laten weten in een allerlaatste persoonlijke post op de blog die hij drie jaar geleden startte. 

Timothy begon in februari 2018 met zijn blog toen hij ZiZO verliet. Daarvoor schreef hij al voor andere (online) publicaties zoals  De Magneet, Expreszo, Gay2Day, LNM en QTID / GayID, Talk of the Town en Lacquemant,

Na drie jaar stopt Timothy met Be Out omdat hij zich niet langer meer herkend in de LGBT-wereld.

"Ik herken me minder en minder in de beweging en in het wereldje. Ik word dit jaar 40 en mijn gay coming of age gebeurde in de jaren 2000. Mensen evolueren, de wereld verandert, maar ik kan mijn wortels niet ontkennen. Iedereen is een kind van zijn tijd. Noem het een midlifecrisis als je wil, maar ik voel me niet thuis tussen boze tweets en stories die schreeuwen om aandacht, zonder een alternatief te bieden of zelf aan verandering te werken. Ik voel me niet thuis in een regenboogomgeving waarbij dissenting opinion onmogelijk is geworden zonder dat je daarbij voor het vuil van de straat wordt uitgemaakt."

Een andere reden is dat LGBT-organisatoren, op enkele uitzonderingen na, niet de reflex hebben om LGBT-media eerst te contacteren met nieuws maar liever ermee eerst naar de 'mainstream' media trekken. Ook iets waar ook wij vaak te maken hebben met Gaylive.

"Ze staan altijd achteraan in de rij. Zelfs bij LGBT-initiatieven zoals prides, organisaties en horeca. Deze staan liever in een mainstream gazet dan dat ze eerst spreken met de LGBT-media. Ik heb altijd mijn plaats in de pikorde gekend. "

Ook het feit dat het door corona moeilijker is geworden om te netwerken is voor Timothy een reden om te stoppen met Be Out. "Mensen die ik kan bereiken voor input verdwijnen. Ze stoppen. Maar hun vervangers leren kennen, gaat niet. Ik mis de wandelgangen. Ik mis informeel praten met mensen van Het Roze Huis, van Sensoa, van çavaria, van Antwerp Pride, van Mister Gay Belgium, mensen uit de horeca en alle andere stakeholders zoals politici, wetenschappers en activisten. "

Het volledige afscheidsbericht vind je op :https://www.beout.be/2021/01/03/be-out-stopt/

 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste