Bart Kaël covert Raymond van het Groenewoud voor zijn zeventigste verjaardag.

Bart Kael heeft een cover gemaakt van ‘Chachacha’, de hit van Raymond van het Groenewoud uit 1981. Bart Kaël deed dit op vraag van Radio2 die Raymond van het Groenewoud dit jaar voor zijn zeventigste verjaardag in de bloemetjes zetten.

In ‘Het jaar van Raymond’ vraagt Radio 2 elke maand aan een Vlaamse artiest om een cover te maken van een nummer uit het rijke oeuvre van Raymond van het Groenewoud. Kaëll bracht vrijdagmiddag in primeur zijn unieke cover van 'Chachacha'.

Raymond luisterde live mee en was enorm enthousiast over de versie van Kaëll. "Bart heeft heel plezant gewerkt met de ritmes. Er is weinig speling omdat het een chachacha is, maar de verdubbelingen, ontdubbelingen en nieuwe smaak die eraan toegevoegd is, maakt het toch heel anders dan het origineel. En dat maakt het net zo goed."

"Een song naar mijn hart"

Toen Bart Kaëll bladerde in het uitgebreide songboek van Raymond van het Groenewoud viel zijn oog onmiddellijk op 'Chachacha': "Humor, poëzie en een aanstekelijk ritme. Een song naar mijn hart!" aldus Kaëll.

Bart Kaëll: "Dankzij Raymond heb ik met de jaren meer aandacht besteed aan het schrijven van mijn liedjesteksten. Een verhaal, dat meer moet doen dan rijmen, inhoud heeft met een vleugje humor en soms een speldenprik."

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste