Aiwa!: Maand lang evenementen in Brussel rond Arabische LGBTQ's

De Arabische boekhandel Lagrange Points in Brussel organiseert de hele maand juni activiteiten rond lgbtq-zijn in de Arabische wereld, met kunst, literatuur, film en muziek. Het hele gebeuren is een eerbetoon aan de vorig jaar overleden Egyptische LGBT-activiste Sarah Hegazi.

Sarah Hegazi was een Egyptische lesbische activist. Ze werd gearresteerd, opgesloten en gemarteld in de gevangenis in Egypte gedurende drie maanden nadat ze met een regenboogvlag zwaaide op het Mashrou' Leila-concert in Caïro in 2017. Na haar opsluiting, vroeg zij asiel aan in Canada. Daar woonde ze tot haar dood.

Met AIWA! organiseert Lagrange Points tijdens de juni maand verschillende events waarop er over gender, seksualiteit, queer en trans lichamen in een Arabische context wordt gesproken. Zo wordt er deze maand ondermeer de expo 'Habibi' hernomen. De expo toont de portretten die Sami Ammar maakte ter illustratie van het gelijknamige boek van Wim Peumans. 

Ook Peumans zal  zelf aanwezig zijn om zijn laatste twee boeken, samen met Omar Nahas te bespreken. Op 13 juni wordt dan weer stilgestaan bij het werk van Sarah Hegazi. 

Het volledige programma vind je op de website Lagrange Points

Bekijk ook onze podcast met Wim Peumans

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste