Anthony Schatteman maakt nieuwe LGBT-kortfilm

Regisseur Anthony Schatteman is druk bezig met voorbereidingen voor zijn nieuwe kortfilm "L'Homme Inconnu". De film speelt zich af in de jaren '70 en vertelt het verhaal van een Vlaamse schrijver die zich afzondert aan de Zuid-Franse kust. Het verhaal schippert tussen de homo-erotische fantasie van het hoofdpersonage in een tijd dat homoseksualiteit een groot taboe was, en anderzijds de worsteling met het 'lege blad' en de inspiratieloosheid van de auteur Louis.  Om het verhaal te kunnen verfilmen is Anthony Schatteman begonnen met een crowdfundactie.

Het is niet de eerste kortfilm met een LGBTQ-thema die Schatteman maakt. In 2012 won hij met zijn debuutkortfilm 'Kus me zachtjes' de eerste prijs op het Holebikortfilmfestival van Leuven en Pink Screens. Voor "L'Homme Inconnu" laat hij zich alvast inspireren door de zwart-wit foto's van Keith Vaughan. Net voor de Tweede Wereldoorlog, toen homoseksualiteit illegaal, was fotografeerde hij zijn vrienden op verlaten stranden in Engeland. De foto's hebben een homo-erotische ondertoon.

"De eerste keer dat ik deze beelden zag, wist ik meteen dat ik iets soortgelijks wilde maken", zo laat Anthony Schatteman weten. "Onbewust heeft het me inspiratie gebracht om het verhaal van Louis te vertellen. Een man die tot op heden nog niet durfde  uitkomen voor wie hij is. Daarnaast gebruik ik ook veel schilderijen van Henry Scott Tuke, die ook perfect de sfeer weergeven waarin ik deze film wil draaien."

Het verhaal van "L'Homme Inconnu" speelt zich eind jaren 70 af als de Vlaamse schrijver Louis besluit om naar de mondaine Côte d'Azur te gaan. Hij hoopt daar inspiratie te vinden voor een nieuwe roman. De schrijver, die zichzelf altijd wijsmaakte dat hij op vrouwen viel, leert er het jonge koppel Tommy en Melanie kennen, maar voelt zich vooral tot Tommy aangetrokken.  Louis weet geen raad met zichzelf en schrijft zijn gevoelens en gedachten neer op papier. De begeerte naar Tommy en deze lustgevoelens worden het onderwerp van zijn nieuwe roman.

Om de kortfilm te kunnen maken is Anthony Schatteman op zoek naar 10.000 euro. Via het crowdfundingplatform cinecrowd is hij daarom met een campagne begonnen om het nodige budget bij elkaar te sprokkelen. Meer informatie vind je op https://cinecrowd.com/lhomme-inconnu

 
Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste