Amerikanen krijgen een genderneutrale geslachtsaanduiding op hun paspoort

 

Vanaf vandaag kunnen Amerikaanse burgers aangeven dat ze  een genderneutrale X in hun paspoort willen. Volgens het Williams Instituut en de intersex vereniging InterAct, zouden er tussen de 1,2 en 4 miljoen Amerikanen zijn die zich als non-binair en interseksueel identificeren.

Tot nu toe konden veel van hen dit niet officieel laten erkennen omdat ze bij een aanpassing van hun geslachtsvermelding  op hun geboorteakte een bewijs moesten voorleggen dat ze een geslachtsveranderende operatie hadden ondergaan.

Volgens de speciale Amerikaanse diplomatische afgevaardigde voor LGBTQ rechten, Jessica Stein, is de verandering een enorme stap voorwaarts.

“De toevoeging van een derde gendermarker stuwt de VS naar voor en zorgt ervoor dat onze administratieve systemen rekening houden met de diversiteit van genderidentiteit, genderexpressie en de geslachtskenmerken bij Amerikaanse burgers.”

 

“De toekenning van een X-gendermarkering  op Amerikaanse paspoorten creëeren  geen nieuwe definities of rechten. Deze beleidswijziging erkent de ware identiteit van de paspoorthouder."

Foto: Nicole GeriUnsplash

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste