Amerikaanse president benoemt speciale LGBTIQ-gezant

De Amerikaanse president Joe Biden heeft vrijdag Jessica Stern aangesteld tot speciale gezant voor LGBTQI+zaken. Hij deed dit ter gelegenheid van het einde van de pridemaand. Jessica Stern is nog maar de tweede persoon die de positie zal invullen sinds het ontstaan ervan in 2015. Zij volgt daarmee Randy Berry op die de positie bekleedde van 2015 tot 2017 vooraleer hij de Amerikaanse ambassadeur werd in Nepal. Onder president Trump werd de positie niet ingevuld.

“De speciale gezant zal een belangrijke rol spelen in de implementatie van de presidentiële memorandum over de verbetering van de mensenrechten van LGBTQI+personen over de hele wereld”, zo staat te lezen in de aankondiging van de benoeming  van Stern. “Op een moment dat de mensenrechten van LGBTQ+personen in alle delen van de wereld onder vuur liggen zal de speciale afgevaardigde regeringen, particuliere organisaties, bedrijven en internationale organisaties, die er een gelijke gedachtengang als wij op na houden, bij elkaar brengen om de waardigheid en gelijkheid voor iedereen hoog te houden.”

“Deze administratie zorgt ervoor dat de Amerikaanse diplomatie en ontwikkelingshulp de rechten van LGBTIQ+personen over de hele wereld verbeteren en beschermen”, zo tweette de Amerikaanse staatssecretaris Antony Blinken.”De benoeming van Jessica Stern als speciale LGBT+gezant herbevestigd onze inzet.”

Voor haar benoeming was Stern voorzitter van de actiegroep OutRight Action International en werkte ze samen met de Verenigde Naties op verschillende vlakken om LGBTQ-personen overal ter wereld te beschermen. Zo was ze één van de oprichters van de  LGBTQI-kerngroep binnen de VN.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste