LGBTI's steken zaterdag hun vuist op tegen geweld

In heel Vlaanderen organiseren de verschillende regenbooghuizen zaterdag om 14 uur een actie tegen geweld tegen LGBTI+-personen. Aanleiding is de moord op David P. die afgelopen zaterdag in de val werd gelokt door drie jongeren van 16 en 17 jaar. Hij had met één van de jongens via Grindr afgesproken.

In heel Vlaanderen worden zaterdag kleine acties georganiseerd door verschillende (kleine) groepjes mensen die hun vuist opsteken tegen geweld. Al deze groepen worden (virtueel) samengebracht via een grootse ZOOM-meeting en geprojecteerd op het grote LED scherm op de Grote Markt in Beveren. Op diezelfde centrale locatie worden enkele (korte en verbindende) speeches gegeven en zorgt ‘Kids With Buns’ voor een muzikale tussenspel. Er kunnen maximaal 100 personen fysiek deelnemen in Beveren en op de andere locaties, maar dankzij de oproep om in eigen living/straat/stad of gemeente deel te nemen (via ZOOM) zullen honderden personen verbonden zijn. Meld je op voorhand al aan via deze link: l.casarosa.be/ActieSULGBTIl-inschrijvingenZOOM

Enkel mensen die per mail  inschrijven worden toegelaten op de verschillende locaties.. Natuurlijk moet er ook afstand gehouden worden en een mondmasker gedragen worden. We zetten de verschillende acties en locaties even op een rijtje.

Beveren

Op de centrale plaats (Grote Markt in Beveren) mag Casa Rosa 100 personen ontvangen. Kan je aanwezig zijn in Beveren? Schrijf dan op voorhand in (via deze link: l.casarosa.be/ActieSULGBTIl-inschrijvingenBeveren). Er kunnen maximaal 100 personen ter plaatse deelnemen, we communiceren op voorhand (aan de hand van de inschrijvingen) wanneer deze plaats vol is. Kom niet spontaan naar Beveren, maar wacht op een bevestiging!

Hasselt

In Hasselt wordt er om 14.00 uur verzameld op het Kolonel Dusartplein. Het Limburgse regenbooghuis heeft toestemming gekregen van de stad en politie om een vreedzame manifestatie te organiseren met maximaal 100 personen. 

In Hasselt gelden de volgende regels: Men is verplicht zich van tevoren in te schrijven via e-mail (manon.vanengelen@regenbooghuislimburg.be). Personen die niet zijn aangemeld kunnen helaas niet meedoen. Tijdens de manifestatie zijn mondmaskers verplicht. De aanwezige vrijwilligers van Regenbooghuis Limburg (stewards) brengen alle deelnemers naar een plek en het is de bedoeling dat men op de aangewezen plek blijft staan met telkens anderhalve meter afstand. Indien er zich teveel volk aanbiedt worden deze door de stewards van het plein verwijderd. Het Limburgse Regenbooghuis roept mensen van buiten Hasselt op om NIET naar Hasselt te komen en zelf iets te organiseren zoals uitgelegd staat in het evenement. Het is NIET toegestaan om grote borden en spandoeken mee te nemen, enkel de regenboogvlag wordt toegelaten.

Leuven

Ook in Leuven wordt er actie gevoerd. Meer details worden later bekend gemaakt.

 

Antwerpen

In Antwerpen organiseren Het Roze Huis en Antwerp Pride de actie op het Operaplein. De stad en de politiezone hebben hiervoor toestemming gegeven. Meer details worden later bekend gemaakt.

Tegelijkertijd met de actie op het Operaplein vindt er ook een protestactie plaats langs de Kaaien. Vanaf het Steenplein wordt er in beide richtingen een stilstaande menselijke ketting gevormd (met anderhalve meter afstand en maximum tien personen van dezelfde bubbel bij elkaar). Iedereen wordt opgeroepen om in een kleurrijke outfit deel te nemen aan deze menselijke ketting. Deze actie zal ongeveer twee uur duren. Dit is GEEN georganiseerd protest, maar het samenkomen van INDIVIDUELE personen met hetzelfde doel! Iedereen is persoonlijk verantwoordelijk voor het perfect na-leven van de huidig geldende Covid maatregelen!

Dit artikel wordt aangevuld als er meer details en locaties worden bekend gemaakt.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste