61 inzendingen voor Holebi kort wedstrijd

Traditioneel wordt ook dit jaar het Holebifilmfestival feestelijk afgetrapt met de kortfilmwedstrijd Holebikort.Voor deze editie van Holebikort werden 61 kortfilms uit 24 landen toegestuurd.  Uit de genomineerde pareltjes kiest het publiek de uiteindelijke winnaar.

De Openingsavond vindt plaats op dinsdag 7 november in CC30 Minnepoort in  Leuven.De avond wordt aan elkaar gepraat door VRT-nieuwsanker Xavier Taveirne. Voor Holebikort wordt hij bijgestaan door de juryvoorzitter, dit jaar niemand minder dan Bruno De Lille.

Bravery Award en de Thema Award.

Met de Bravery Award wil het Holebifilmfestival een kortfilm waar een enorme moed uit blijkt in de kijker wil zetten, een kortfilm die niet gemakkelijk kan zijn geweest om te maken, gaande van een moeilijk thema tot zelfs een vijandig politiek klimaat.De Thema Award zet dan weer ‘Studentenfilms’ extra in de verf.

De 22de editie van het Holebifilmfestival vindt dit jaar plaats van 7 tot 18 november.Gedurende tien dagen staan langspeelfilms, kortfilms, documentaires, podiumvoorstellingen en evenementen in de kijker.

Voor de scholieren is er een apart programma op maat.

Foto: VRT

Deel dit artikel via:

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws