Vierhonderdtal deelnemers aan tweede Pride is a Protest mars in Gent

Een 400-tal LGBTQI activisten zijn zondagnamiddag op straat gekomen om actie te voeren tegen het geweld waar LGBTQ's mee te maken hebben. Ook in Brugge vond tegelijkertijd een soortgelijke manifestatie plaats. In Gent begon de mars op de Vrijdagmarkt- met één minuut stilte voor de slachtoffers die zaterdagochtend bij de schietpartij in de homo-uitgangsbuurt in Oslo vielen.

Met de Pride is a protest-marssen willen de organisatoren opnieuw aanknopen met de oorspronkelijke bedoeling van de eerste gaypride's die een jaar na de Stonewall rellen in New York plaatsvonden.Dat geweld tegen LGBT's nog steeds actueel is werd deze week nog maar eens pijnlijk duidelijk nadat het Amerikaanse Grondwettelijke Hof de abortusrechten van vrouwen na bijna 50 jaar terugdraaide en de schietpartij  in Oslo. Tijdens de optocht waren dan ook verschillende spandoeken en borden te zien waarop allusie werd gemaakt en werd de slogan 'My Body, my choice' meermaals geroepen tijdens de tocht naar het Bijgaardenpark.

Daar aangekomen werd de eisen van de LGBTQ beweging nog eens herhaald in verschillende toespraken en werd het geheel afgesloten met de optredens van verschillende dragqueens 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste