25 jaar Pride Amsterdam: Gelovige holebi's trekken langs 11 kerken

Morgen gaat een groep gelovige LGBTQ’ers op een pelgrimstocht langs elf kerken van Utrecht naar Amsterdam. Dat doen ze ter gelegenheid van de vijfentwintigste verjaardag van Amsterdam Pride. Ze vieren dat er ruimte is voor diversiteit in de Pride community en in inmiddels vele kerken. De pelgrimage vraagt ook aandacht voor wat er nog beter moet, dichtbij en veraf, in de eigen community en in de kerken.

Take Pride in Us

Het thema van Pride 2021 is ‘Take Pride in Us’. Al decennialang spannen gelovige LHBTQ’ers en hun bondgenoten zich in voor kerken waarin iedereen zich welkom kan voelen en waarin iedereen op gelijkwaardige basis mee kan doen. De Pride Pelgrimage wil vooral danken voor de vooruitgang die is geboekt, maar wil kerken en geloofsgemeenschappen die nog niet zover zijn, evenzeer aanmoedigen stappen te zetten naar meer inclusiviteit. Wielie Elhorst, coördinator van de Pride Pelgrimage en predikant in Amsterdam: “De nadruk ligt op de dankbaarheid. Nagenoeg alle kerken die we op de route Utrecht-Amsterdam hebben uitgenodigd hun deuren open te zetten, hebben enthousiast hun medewerking toegezegd.”

Vieren


De Pride Pelgrimage wordt georganiseerd door het Pride Kerkdienst team. In iedere kerk vindt een korte viering plaats. De kerken die bezocht worden doen mee in de gebeden die zijn geschreven. Vanuit sommige kerken lopen leden een stukje van de route mee.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste