Negentienjarige veldrijder komt (opnieuw) uit de kast.

De 19-jarige wielerbelofte Justin Laevens heeft zich tijdens een interview met sportnu en offroadking.eu openlijk geout. Het is niet de eerste keer dat hij dat doet maar zijn geaardheid werd pas in aanloop van het BK veldrijden opgepikt door de populaire mediakanalen. Hij zou de eerste Belgische wielrenner zijn die voor zijn homoseksualiteit uitkomt. Aanstaande zondag neemt hij deel aan de BK veldrijden in Meulebeke.

De wielermakkers, vrienden en familie wisten al meer dan een jaar dat Justin Laevens op mannen viel. De jonge wielrenner liet dat immers al in 2019 vallen in een interview met de Cyclingsite. In aanloop naar het BK van zondag vroeg sportnu in zijn voorbeschouwing er nog eens naar.

“Ik zat er al twee jaar mee in mijn hoofd. Ik vond het niet moeilijk om mij te outen maar wel in de sport want ik ken geen enkele renner die ook geout is. Het was een grote stap. Mijn ouders waren er heel positief over. Ze zeiden dat ik me daarvoor niet moest schamen. Ik was vooral bang voor de reacties van grotere renners of de grotere ploegen, maar dat is denk ik niet het geval.”

“Ik hoop dat ik een voorbeeld kan zijn voor andere sporters of renners.Misschien zitten er nog in hun schelp verborgen."

 Justin is naast veldrijder ook stagiair in het operatiekwartier in een ziekenhuis en is alvast klaar voor aanstaande zondag. Hij voorspelt dat Wout van Art, Quinten Hermans of Michael Vanthourenhout het BK Veldrijden zullen winnen.

Bekijk het volledige interview hier beneden.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste