185 Duitse acteurs en actrices komen massaal uit de kast

Maar liefst 185 Duitse acteurs en actrices hebben vorige vrijdag bekend gemaakt dat ze behoren tot de LGBTIQ+gemeenschap. Dat deden ze in een manifest dat in het Süddeutsche Zeitung Magazin gepubliceerd werd. Op die manier willen de ondertekenaars de zichtbaarheid van LGBTIQ’s in de media verbeteren en roepen ze op om die diversiteit ook op het televisiescherm en op het witte doek te tonen.

‘We hebben niet eerder open over dit deel van ons privéleven kunnen praten omdat we bang waren voor de professionele consequenties’, staat in het manifest. Tatort-actrice Karin vreest dat tot nu toe  lesbische actrices bang zijn dat ze worden overgeslagen voor rollen waarbij ze een voor mannen begeerlijke vrouw moeten spelen.

Ook kreeg een groep acteurs te horen van producenten en regisseurs dat uit de kast komen hun carrière zou schaden.‘In de familie of onder vrienden, zijn we open’, zegt Godehard Giese. ‘Maar we zijn niet zichtbaar voor het publiek met onze seksuele identiteit. Er wordt altijd van uitgegaan dat men tot de norm behoort.’ 

De groep roept verder op om meer diversiteit op het witte doek en de televisie te laten zien. ‘Het Duitse publiek is er klaar voor.’ Naast Hanczewski hebben bekende gezichten zoals Ulrich Matthes, Godehard Giese en Mark Waschke zich bij de actie aangesloten.

Bron: Roze Golf

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste