Utrecht Canal Pride verwacht een recordaantal deelnemers

 

Begin juni gaat in Utrecht voor de derde keer een Canal Pride door. Waar er vorig jaar 50.000 bezoekers naar Utrecht trokken om 41 boten te zien belooft deze editie alvast nog groter te worden dan die van de afgelopen jaren. Dit jaar nemen er maar liefst 46 boten deel aan wat burgemeester Jan van Zanen een nieuwe Traditie in Utrecht noemde. Na afloop van de botenparade kun je in het centrum terecht voor verschillende feesten en afterparty’s.


Na twee jaar is de Utrecht Canal Pride al niet meer weg te denken uit Utrecht. Afgelopen jaar verschenen 41 boten aan de start en trok de botenparade 50.000 bezoekers. Burgemeester Jan van Zanen noemde de Utrecht Canal Pride al na de eerste editie ‘een nieuwe traditie’. Ook in 2019 kunnen de bezoekers na afloop weer door feesten tijdens straatfeesten en afterparty’s in de hele stad.

Alle ‘roze organisaties’ die zich hebben ingeschreven hebben een plaats in de parade gekregen en varen dus daadwerkelijk mee. Zij onderstrepen daarmee het doel van de parade: het zichtbaar maken van de LHBTI+ gemeenschap.

De Utrecht Canal Pride geeft LHBTI+ organisaties (groot en klein) uit Utrecht en omstreken de kans hun trots te tonen aan Utrecht en de tienduizenden bezoekers van de pride. Dit jaar gaat de Utrechtse Canal Pride door op zaterdag 1 juni.

Deel dit artikel via:

Steun Gaylive.Be met een donatie

Sinds 2001 krijgen we maandelijks duizenden bezoekers over de vloer. Om Gaylive.Be te kunnen blijven onderhouden en uitbouwen hebben we jullie hulp nodig. Steun Gaylive met een kleine donatie. Iedere donatie, klein en groot, is nodig om Gaylive.Be zoveel mogelijk gratis te houden. Alvast bedankt!
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste