Thomas Gallery steunt Het Roze Huis Antwerpen en Antwerp Pride met nieuwe expositie

Thomas Gallery pakt tijdens de pride maand in Antwerpen uit met de expositie ‘Sous-titres de Fleurs ‘ waarin Nicha Roodboon en Filip Orens hun visie op beweging en emotie bundelen. Een gedeelte van de opbrengst van de expositie gaat naar drie werkingen die binnen het Roze Huis van Antwerpen actief zijn en Antwerp Pride.

Thomas Gallery is onlangs verhuist naar een nieuw pand op de Oude Koornmarkt in Antwerpen. Naast de nieuwe expositie ‘Sous-titres de Fleurs’ is er ook het kunstproject ‘Motion comes from emotion’ te zien.

Met ‘Sous-titres de fleurs’ nemen Rodboon en Orens je mee doorheen de gevoelswereld van het individu. “Tijdens onze individuele ontplooiing als mens krijgen we te maken met diverse emoties en gevoelens, ongeacht onze achtergrond”, vertelt Orens. De tien werken weerspiegelen de complexiteit van die emotie, zelfontplooiing en de behoefte aan individualiteit. Intrigerende gevoelens die we misschien niet allemaal zelf ervaren, maar wel willen begrijpen. Als derde kunstenaar koos Thomas voor Joachim Seitfudem die exclusief voor het project drie beeldhouwwerken maakte.

De expositie past perfect in het thema ‘Braveolution’ van de Antwerp Pride die dit jaar loopt van 9 tot en met 13 augustus. ‘Braveolution' roept iedereen buiten de LGBTQIA+ op de moed te hebben om op te komen voor een inclusievere samenleving. Een thema waar Thomas Gallery en de kunstenaars volledig achterstaan. “Motivatie en verandering komen vanuit een emotioneel bewustzijn, vanuit begrip. Kunst heeft een breed draagvlak, met dit project proberen we mensen opnieuw te verbinden”, legt Thomas uit. 

Tien procent van de opbrengst van het ‘Sous-titres de fleurs’ gaat dan ook naar de drie werkingen van HRH: ‘ANNO’, de ontmoetingsmomenten voor LGBTQIA+ personen met een diverse culturele achtergrond, de buddywerking voor en door transpersonen ‘T-Buddy’ en ‘Vinden en (Ver)binden’, de buddywerking voor LGBTQIA+ personen met een migratieachtergrond. Ook zij die geen groot werk aankopen kunnen hun steentje bijdragen. De werken van ‘Sous-titres de fleurs’ en de ‘making of’ werden verzameld in een exclusieve verjaardagskalender met een gelimiteerde oplage van 100 stuks. Die opbrengst gaat volledig naar de Pride-organisatie.

Deel dit artikel via:

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws