Salto en Ubba: Beren spelen dankzij geslaagde crowdfunding hoofdrol in nieuwe graphic novel

Salto en Hubba is de nieuwste reeks van striptekenaar Wilbert van der Steen waarin twee beren de hoofdrol spelen. Het eerste deel over Salto en Hubba komt er nadat van der Steen een geslaagde crowdfunding op poten zette. Hij wilde persé de strip met twee mollige en behaarde mannen uitbrengen om de visibiliteit van deze groep en die van de LGBT+-gemeenschap in het algemeen te vergroten. “Salto &Ubba wilde ik maken omdat gay comics na aan mijn hart liggen”, zo laat de auteur weten. “Je kan als maker het best dicht bij jezelf blijven en bij Salto & Ubba is dat het geval. Het is geen autobiografie, maar in elk verhaal stop je toch iets van jezelf.Daarnaast zijn er weinig  Nederlandstalige lhbtqi-strips en daarin wil ik hiermee verandering brengen.” 

Van der Steen lanceerde daarop vorig jaar zijn crowdfundingsaktie om het album uit te kunnen brengen en het ook in te vertalen zodat het niet alleen binnen het Nederlandstalige taalgebied gelezen kan worden. In dit eerste verhaal ontmoeten we de twee mannen.

 

Salto is een performer en doet aan bearlesque, (dat is een vorm van burlesque of boylesque). Zijn artiestennaam is: SALTO POR FAVOR! Ubba is een kleine ondernemer van Sponge Poof, dat hij startte nadat het bedrijf waar hij werkte failliet ging. Ze wonen in een kuststadje en hebben een kat en een hond, Honor en Honderd, kortweg Hon en Hond.

In boek 1 zien we Salto die, nu het toeristenseizoen ten einde is, moeite heeft met de weinige optredens die er zijn. Hij laat zich leiden door zijn angst voor de concurrentie. Tijdens een discussie daarover met Ubba kapt die Salto af met de woorden: ‘Zoek een project!’

Wilbert van der Steen is al lang geen onbekende meer in de stripwereld. Sinds 1993 is hij illustrator en cartoonist. In 2010 besloot hij om  zijn jeugddroom waar te maken en stripmaker te worden. Zo won hij onder meer de  Willy Vandersteenprijs voor zijn strip ZON.

 

Bestel dit boek via Kartonnen Dozen of Bol.com

Technische fiche: 

Paperback

Auteur: Wilbert van der Steen 

EAN: 9789083134802

 

 

 

 

 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste