#NewMusicSaturday: Dua Lipa, Sandra Mermans, Niall Horan & Bright Light Bright Light

Niets verzacht de zeden van 'in uw eigen kot' opgesloten te zitten als muziek en dus zetten we ook deze week weer even enkele nieuwe songs op een rijtje van LGBTQ+artiesten  en/of artiesten die een grote aanhang hebben in de LGBTQ-gemeenschap, de zo geheten allies.

Sandra Mermans - Geef me je angst

We beginnen deze week met een artieste van eigen bodem die tijdens deze coronacrisis niet bij de pakken blijft neerzitten en het nummer Leef van Andre Hazes jr. om timmerde tot 'Geef, mij je angst'. "Geef, geef mij je angst, want angst tast alleen maar je immuunsysteem aan! Liefde versterkt het immuunsysteem ❤️ Dus lieve mensen laat jullie angst los en blijf in liefde. LIEFDE OVERWINT ALLES!!! ❤️❤️❤️ " , zo schreef Mermans begin deze week.

Dua Lipa - Break My Heart

Ook iemand die niet bij de pakken blijft zitten is Dua Lipa. Nadat ze noodgedwongen haar tournee moest uitstellen vervroegde ze deze week de release van haar nieuwe album 'Future Nostalgia' en gooide ze meteen ook een nieuwe single op het internet. Slecht nieuws dus voor de fans die Dua Lipa op 2 mei in het Sportpaleis wilde gaan bezoeken zij moeten nu bijna een jaar langer wachten want La Lipa verplaatste haar Belgische concert naar 4 februari 2021. Tegen dan kennen we natuurlijk wel alle teksten van 'Future Nostalgia'.

Niall Horan -No Judgement

De Ier Niall Horan maakte deel uit van de meest succesvolle boyband of all time: One Direction. Toen de band in 2016 een pauze inlaste, ging Niall net als de andere jongens zijn eigen muzikale weg op. Een jaar later was zijn eerste soloplaat ‘Flicker’ een feit en trok hij de wereld rond met hitsingles "Slow Hands", "Too Much to Ask" en "This Town”. Voor zover het nog moest won hij de harten van heel wat LGBT's toen hij in 2018 een tweet de wereld de wereld instuurde van een kaartje dat in de goodiebags zat die twee homoseksuele vaders aan de passagiers van hun vlucht uitdeelden.


Niall Horan heeft ondertussen  een nieuw album klaar ‘Heartbreak Weather’ en 'No Judgement' is de nieuwste single van de Ier die op 5 november in de Lotto Arena in Antwerpen te zien is.

Bright Light Bright Light - This Was My House 

Welke ravage de coronacrisis zal achterlaten in de horeca is nog niet duidelijk maar veilige havens voor LGBT's die al met moeite het hoofd boven water konden houden voor de crisis zullen waarschijnlijk door de verplichte sluiting de doodsteek krijgen. Dat vreest ook Brighter Light Brighter Light. Hun nieuwe single is een liefdesbrief aan de LGBTQ+ gemeenschap. "Een dikke dank u voor al de inspirerende mensen in de LGBTQ wereld wiens veilige havens de laatste paar jaar het hard te verduren kregen, en zeker nu dat ook de openbare plekken gesloten zijn. Een bedankje  voor all the inspirerende LGBTQ mensen die zo hard werken voor onze rechten, vrijheid en ons plezier."

Alle muziek van deze #NewMusicSaturday kun je samen met de liedjes van de vorige weken terug horen op onze #NewMusicSaturday playlist op Spotify.

 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste