MediaWatch:Donald Trump en avondklok in Nederland.

Bye Bye Trump

Woensdagmiddag (17 uur Belgische tijd) is Donald Trump niet langer president. Woensdagmorgen gaf Trump nog gratie aan 143 voormalige getrouwen en trouwe bondgenoten. De bekendste naam op die lijst is die van Steve Bannon (67), een van de mensen die Trump aan de zege hielp in 2016. Hij was ook één van de belangrijkste adviseurs van de president in het Witte Huis, maar werd in augustus 2017 ontslagen nadat hij beschuldigd werd van het verduisteren van miljoenen die bestemd waren voor de bouw van een muur op de grens met Mexico.Donald Trump, zijn familie, of zijn advocaat Rudy Giuliani staan niet op die lijst. De president zou het advies hebben gekregen om dat niet te doen, omdat gratie als een schuldbekentenis zou gezien kunnen worden.

Hij breekt ook met de traditie dat de aftredende president de inauguratie van zijn opvolger bijwoont. Rond 14 uur vertrekt Donald Trump voor het laatst als president vanuit Washington DC naar Mar-a-Lago in Florida.

Reden genoeg voor Bette Midler om hem uit te wuiven.

Avondklok in Nederland

De Nederlandse aftredende premier Mark Rutten heeft bekendgemaakt dat er mogelijk vanaf vrijdag een avondklok komt. Voor deze maatregel is het kabinet wel afhankelijk van toestemming van de Tweede Kamer. Het kabinet perkt thuisbezoek verder in. Een huishouden mag nog maximaal één persoon per dag ontvangen. Die maatregel gaat per direct in. 

Apache vrijgesproken

Hoofdredacteur Karl van den Broeck en een journalist van nieuwssite Apache zijn vrijgesproken voor het undercoverfilmpje dat ze maakten van een Antwerpse projectontwikkelaar met verschillende politici. De projectontwikkelaar had een klacht tegen hen ingediend. Maar volgens de rechtbank was er geen sprake van een schending van de privacy of van belaging.

 

 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste