Mediawatch 13 januari:Verlenging coronamaatregelen, schandaal in Ierse weeshuizen en afzetting Trump.

Coronavirus

Zowel in ons land als in Nederland worden de coronamaatregelen verlengd. In ons land worden de huidige maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken worden verlengd tot 1 maart 2021. In een interview met HLN zegt Marc Vanranst dat er pas over twee maanden sprake kan zijn van enige versoepeling. Ook in Nederland blijven de huidige maatregelen tot en met 9 februari van kracht. 

Elke Vlaming die dat wil kan nog voor de zomer een eerste vaccinatieprik tegen het coronavirus krijgen. Dat heeft Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) aangekondigd tijdens een persconferentie over de vaccinatiestrategie.

Zwendel Humanitaire Visa

De Antwerpse correctionele rechtbank heeft het voormalige Mechelse N-VA-gemeenteraadslid Melikan Kucam dinsdag veroordeeld tot acht jaar effectieve gevangenisstraf en een boete van 696.000 euro voor fraude met humanitaire visa. Kucam stond samen met negen anderen, onder wie zijn zoon en echtgenote, terecht voor gesjoemel met humanitaire visa om Assyrische christenen uit Syrië en Irak naar België te halen. N-VA-Kamerlid Theo Francken geeft op Twitter toe dat hij “politieke verantwoordelijkheid” draagt in de zaak-Kucam. 

Bestorming Capitool

De Amerikaanse vicepresident Mike Pence is niet van plan het 25e amendement van de Amerikaanse grondwet in te roepen om president Donald Trump af te zetten. Volgens hem is dat niet in overeenstemming met de grondwet en een gevaarlijk precedent voor de toekomst. 

Het Amerikaanse Huis van afgevaardigden komt vandaag weer bijeen om ongeveer een uur te debatteren over de regels omtrent het ene artikel van impeachement.

Kindermisbruik in Ierse Weeshuizen

Zeker 9000 kinderen zijn omgekomen in tehuizen van de Ierse rooms-katholieke kerk. Dat blijkt uit een onderzoek.In de tehuizen werden ongetrouwde, zwangere vrouwen weggestopt. In het zwaar katholieke Ierland was het lang een schande als een vrouw voor het huwelijk zwanger raakte. Zowel de Ierse Kerk als de Ierse premier bieden hun verontschuldigingen aan.

Cover van de dag 

Duran Duran doet een David Bowieke met “Five Years”.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste