Mediawatch 11 januari: Parler nergens meer welkom en commotie rond Kaat Bollen

Bestorming Capitool

De gevolgen van de bestorming van het Capitool afgelopen woensdag blijven nazinderen. Na de ban van president Trump op Facebook, Instagram en Twitter, de verwijdering van de veel door Trump-aanhangers gebruikte app Parler uit de Google en Apple appstores afgelopen weekend heeft Amazon ook de toegang tot de servers die Parler gebruikte beëindigd. Hierdoor is het platform van Parler niet meer bereikbaar. Ondertussen klaagt de CEO van Parler, John Matze, zich over het feit dat niemand meer met hem wil samenwerken en dat daardoor het Parler langer dan verwacht niet bereikbaar zal zijn. 

Ondertussen heeft  vicepresident Mike Pence  een heus ultimatum gekregen van de Democraten: als hij niet binnen de 24 uur het 25e amendement inroept om president Donald Trump onbekwaam te verklaren om te regeren, wordt een nieuwe afzettingsprocedure gelanceerd.

In een video die zondag viraal ging vergeleek de voormalige gouverneur van Californië Arnold Schwarzenegger de bestorming van het Capitool met de Kristalnacht aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog. 

 

Kaat Bollen vs. Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen

Het afgelopen weekend was er ook heel wat commotie over het feit dat  psychologe Kaat Bollen ook in beroep door de tuchtrechtbank van de Psychologencommissie veroordeelt werd omdat ze seksueel getinte foto's plaatste op ondermeer haar website en Instagram. Volgens de Psychologencommissie schaden die  getinte foto's haar collega's. 

Ondertussen is minister van Gelijke Kansen verontwaardigd over de uitspraak van de commissie. Dat laat hij via Twitter weten.

 

 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste