Mediawatch 6 januari Hot Links:Moderna vaccin goedgekeurd, 9 vrouwen vs Bart De Pauw en meer

Coronavirus

Het Europees geneesmiddelenagentschap heeft het coronavaccin van het Amerikaanse Moderna een positieve evaluatie gegeven. Dat maakt het EMA woensdag bekend. Het is het tweede vaccin tegen SARS-CoV-2 dat wordt goedgekeurd, na dat van Pfizer/BioNTech. Meer info over het Moderna-vaccin bij VRTNWS.

Ondertussen zijn de Nederlanders ook begonnen met het toedienen van het coronavaccin. Dat meldt NU.NL

Proces Bart De Pauw

De negen vrouwen die televisiemaker Bart De Pauw beschuldigen van grensoverschrijdend gedrag, treden woensdag in een gezamenlijke mededeling naar buiten na een perslek. "Het enige dat wij willen, is dat het aanhoudende grensoverschrijdende gedrag stopt", stellen ze. Het gaat onder meer om actrices Maaike Cafmeyer, Liesa Naert, Lize Feryn en Ella-June Henrard. Dat laat Belga weten in een bericht dat ondermeer is overgenomen door HLN.

Democraten halen cruciale senaatszetel binnen

De Democraten veroveren in Georgia zeker een van de twee Senaatszetels op de Republikeinen. De Democraat Raphael Warnock verslaat volgens meerdere grote nieuwszenders de Republikeinse senator Kelly Loeffler. Als de Democraten ook de tweede verkiezing winnen in de staat, zijn de Republikeinen hun meerderheid in de Senaat kwijt. Ondertussen protesteren Trump-aanhangers in Washington tegen de verkiezingsoverwinning van Joe Biden. De politie arresteerde minstens zes aanhangers in aanloop naar de protestmars. 

Topchef overleden

De Franse topchef Albert Roux is woensdag overleden op 85-jarige leeftijd. De man was al een tijdje op de sukkel geraakt. Roux is vooral bekend omdat hij de Parijse Franse kookkunsten in Londen introduceerde. Ondermeer Het Nieuwsblad besteedt aandacht aan zijn overlijden.

Bondgirl Tanya Roberts dan toch overleden

Nadat maandag bleek dat de voormalige bondgirl Tanya Roberts onterecht dood was verklaard is ze nu toch op 65-jarige leeftijd overleden.Ze speelde Bondgirl Stacey Sutton in "A view to a kill" (1985) en is ook bekend van de series "Charlie's Angels" en "That '70s show".

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste