Mediawatch 8 januari: Meer vaccins en Donald Trump niet echt meer welkom

Coronavirus

Vandaag vooral goed nieuws want dankzij gebruik van een special type spuit kunnen er 7 dosissen in plaats van 5 dosissen uit een flacon worden toegediend. Hierdoor kunnen er tot 70.000 extra inspuitingen gebeuren.Volgens vaccinoloog Pierre Van Damme, lid van de taskforce vaccinaties, helpen de extra dosissen om nu een versnelling hoger te schakelen. Dat schrijft Het Belang Van Limburg.

Volgens de huidige planning zou de vaccinatiecampagne rond september -tegen het einde van de zomer dus- gedaan moeten zijn. Er zal ook in het weekend gevaccineerd worden. “We denken dat we moeten gaan voor in totaal 200 vaccinatiecentra voor het hele land”, stelt Dirk Ramaekers in HLN

De Europese Unie bestelt nog eens 300 miljoen doses van het coronavaccin van farmaceuten Pfizer en BioNTech. Dat betekent een verdubbeling van het totaal aantal bestellingen van het Amerikaans-Duitse vaccin dat de EU heeft gedaan.

 

Bestorming Capitool

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de bestorming van het Capitool door een deel van zijn aanhangers veroordeeld in een nieuwe toespraak. Volgens VRTNWS-correspondent Bjorn Soenens deed hij dat om zijn ontslag te vermijden.

Ondertussen willen de Democratische congresleiders Chuck Schumer en Nancy Pelosi willen dat de Amerikaanse vicepresident Mike Pence president Donald Trump uit zijn functie zet door middel van het inzetten van het 25e amendement.

Op Twitter mag Trump terug posten maar op Facebook en Instagram is hij voorlopig niet meer welkom.

 

 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste