Liz Taylor (1932-2011):Homo-icoon in de donkerste periode in LGBT-geschiedenis

Actrice en homo-icoon Liz Taylor werd op 27 februari 1932 als Elizabeth Rosemond Taylor geboren in Hampstead in Londen en overleed  op 23 maart 2011 op 79-jarige leeftijd in Los Angeles. Liz Taylor begon als kindsterretje te acteren in 'There's one born every minute' en 'Lassie come home'. Echt beroemd werd ze door 'National Velvet' (1944). Tijdens haar acteercarriere werd ze vijf keer genomineerd voor een Oscar. Voor haar rol als prostituee in 'Butterfield 8' in 1960 en  in 'Who's afraid of Virginia Woolf? uit 1966 kon ze die nominatie verzilveren.

Naast haar acteercarriere haalde Elizabeth Taylor regelmatig de gespecialiseerde pers omwille van  haar acht huwelijken en turbulente privéleven. De laatste paar jaren kwam ze vooral door haar wankele gezondheid in het nieuws. Zo werd ze in 1997  geopereerd aan een hersentumor en  in 2009 onderging Taylor een hartoperatie.

Bij de Amerikaanse homo-gemeenschap was ze vooral geliefd voor haar strijd tegen aids. Nadat haar goede vriend en verdoken homo Rock Hudson in de jaren tachtig an aids overleed richtte ze een eigen stichting op die onderzoek naar de ziekte deed en aids-patienten steunde.

 

Deel dit artikel via:

Steun Gaylive.Be met een donatie

Sinds 2001 krijgen we maandelijks duizenden bezoekers over de vloer. Om Gaylive.Be te kunnen blijven onderhouden en uitbouwen hebben we jullie hulp nodig. Steun Gaylive met een kleine donatie. Iedere donatie, klein en groot, is nodig om Gaylive.Be zoveel mogelijk gratis te houden. Alvast bedankt!
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste