Hornet lanceert veiligheidsbelofte voor LGBTQ-gebruikers

Het social media platform Hornet, dat zich vooral richt op de LGBTQ-gemeenschap, heeft bij de start van de Amerikaanse pride maand de belofte gelanceerd om hun gebruikers tegen misbruik en haat te  beschermen en om ervoor te zorgen dat hun platform een ‘veilige omgeving’ blijft. Daarom hebben ze een veiligheidsbelofte gelanceerd die bestaat uit tien punten.

Volgens Hornet Networks, is die belofte een primeur in de technologiewereld. Met hun veiligheidsbelofte gaan ze een stuk verder dan andere techbedrijven die hun logo overgieten met de regenboogkleuren of een regenboogvlag uithangen aan hun kantoren. “Terwijl we zien dat hetero-normatieve sociale mediaplatformen afstand nemen van hun plicht om queer personen te beschermen, en dit op een ogenblik dat er, vaak langs technologische weg, steeds meer pogingen zijn om ons te marginaliseren, doet Hornet vandaag de de proactieve belofte om onze platforms te gebruiken om de LGBTQ+-gemeenschap veilig te houden.”

Dat blijkt ook nodig te zijn want uit een studie die de Anti-Defamation League in 2021 uitvoerde bleek dat maar liefst 64 procent van de LGBTQ+ gemeenschap in het verleden te maken kreeg met online haat en pesterijen. Dit is veel meer dan bij andere minderheidsgroeperingen.

"Terwijl we zien hoe hetero-normatieve sociale-mediaplatforms officieel afstand doen van hun plicht om queer mensen te beschermen - zelfs in het licht van toenemende pogingen om ons te marginaliseren, vaak verspreid door het bereik van technologie - doet Hornet vandaag de proactieve belofte om onze platforms te gebruiken om de LGBTQ+-gemeenschap te behouden veilig."

De veiligheidsbelofte van Hornet vind je terug op hun site

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste