Wim Peumans laat LGBT-moslims aan het woord in nieuw boek

Moslim en LGBT’s het is en blijft nog steeds een moeilijke maar geen onmogelijke combinatie. Dat valt alvast op te maken uit het boek dat Riemstenaar Wim Peumans schreef. In Habibi portretteert Peumans tien homo’s, lesbiennes en transgenders met een moslim achtergrond uit Belgie en Nederland. 

Het boek ‘Habibi: het lief en leed van LGBT-moslims’ vloeit voort uit het doctoraat dat Peumans acht jaar geleden over het thema schreef en waarvoor hij een dertigtal mensen interviewde. De afgelopen maanden zocht hij  tien mensen uit zijn doctoraatsonderzoek opnieuw op met de vraag hoe hun leven er nu uit ziet in een dagboek.  Uit de verhalen die hij te horen kreeg is het duidelijk dat er nog steeds een strijd heerst tussen de wereld van de ouders en die van lgbt’s.  Van ieder van de tien moslim-LGBT’s werd er op basis van foto’s en de getuigenissen ook een portret geschilderd door kunstenaar Sami Ammar. Met verf, glitter, vetkrijt en canvasdoek bracht hij de mannen en vrouwen die Wim interviewde tot leven in kleurrijke kunstwerken.

WIm Peumans behaalde een doctoraat in antropologie aan de KU Leuven en was verbonden aan de universiteiten van Kent en Witwatersrand. Hij publiceerde ook twee bekroonde academische boeken over seksualiteit, migratie en religie en ontving de Marguerite Lefevreprijs voor Genderstudies en de Honorable Mention van de Association for Middle East Women’s Studies Book Award. Verder schreef hij ook nog de biografie van zijn vader Jan Peumans neer in “Een zachte anarchist”.

 

Koop Habibi: Het lief en leed van LGBT-moslims via Bol.com

Technische Fiche: Nederlands / Paperback / eerste druk: maart 2021 / Afmetingen: 23,1 x 15 x 1,5 cm / 160 pagina's / Uitgeverij Vrijdag / ISBN: 9789460019807

 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste