Freddie Mercury: Frontman van Queen (1946-1991)

Mercury werd op 5 september 1946 als Farrokh Bulsara geboren in een Brits-Indische ambtenaarsfamilie.


Zijn schooltijd bracht hij door in Bombay, waar hij bij zijn grootmoeder en tante verbleef, een belangrijke periode voor zijn creatieve vorming. Hij leerde er piano spelen en had er zijn eerste band, The Hectics. Na de middelbare school keerde hij terug naar Zanzibar, maar in 1964 moest de familie op de vlucht voor de revolutie en zo kwam Farrokh in Engeland terecht. Hij studeerde aan het Ealing Art College, veranderde er zijn naam in Freddie, ontwikkelde zijn teken- en schildertalent, maar bleef toch vooral gepassioneerd door muziek.

Hij speelde bij diverse bandjes en kwam zo in contact met Roger Taylor en Brian May en hun groepje The Smile. Dat was het begin van Queen en een hele reeks van hits zoals Bohemian Rhapsody, I want to break free en Radio Gaga.
Mercury stierf op 24 november 1991 aan een longontsteking, als complicatie van aids. Hij werd 45 jaar oud. In de laatste maanden van zijn leven voltooide hij met enorm veel wilskracht enkele songs voor de laatste Queen-cd, Made in heaven. 

In 2018 werd er een film over zijn leven gemaakt.

Deel dit artikel via:

Steun Gaylive.Be met een donatie

Sinds 2001 krijgen we maandelijks duizenden bezoekers over de vloer. Om Gaylive.Be te kunnen blijven onderhouden en uitbouwen hebben we jullie hulp nodig. Steun Gaylive met een kleine donatie. Iedere donatie, klein en groot, is nodig om Gaylive.Be zoveel mogelijk gratis te houden. Alvast bedankt!
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste