Filmverdeler Cineniem wordt onderdeel van OUTTVMEDIA

Cinemien gaat per 1 juli verder als onderdeel van OUTTV Media waarmee er een brede distributieorganisatie ontstaat in zowel filmtheaters, online als tv.

Cinemien is in de afgelopen 45 jaar uitgegroeid tot de grootste filmdistributeur in de Benelux met een focus op vrouwen, de LGBT+-gemeenschap en arthouse-films. De versnelde digitalisering, de groei van het aantal films dat jaarlijks wordt uitgebracht, de steeds kortere looptijden in theaters en bioscopen en de effecten van Covid-19 zorgen ervoor dat Cinemien niet als zelfstandige organisatie verder kan.

Voor OUTTV is het uitbouwen van het theatrical netwerk binnen een Europese context belangrijk met focus op 360° exploitatie in de landen waar OUTtv actief is. In 2018 nam OUTTV Media de Duitse LGBT+ -filmdistributeur PRO-FUN Media GmbH over. Met de additionele overname van Cinemien in de Benelux wil OUTtv de portfolio versterken op het gebied van theatrale en digitale exploitatie.

Deze krachtenbundeling leidt tot onder mer een versterking van film- en video-exploitatie, de promotie en lancering van films in de bioscoop, op dvd/Blu-ray en op tv; en de digitale exploitatie via zowel bestaande als nieuwe OUTtv-kanalen.

Marc Putman, CEO van OUTTV Media: ”We zijn verheugd dat de jarenlange samenwerking met Cinemien er nu in resulteert dat wij het vertrouwen hebben gekregen om het merk en de activiteiten van Cinemien te mogen voortzetten waarbij we de expertise en eigenheid behouden en met onze kennis benutten om Cinemien ook in de digitale wereld verder te brengen.”

Noëlle Haitsma, Cinemien: “Na 45 jaar verdient Cinemien een nieuwe toekomst die past bij de huidige tijd, OUTTV Media is sterk marketing gericht en multimediaal, dat is volgens ons nodig om ook in de toekomst mooie films bij het publiek te brengen, zowel on- als offline.”

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste