Deborah Lambilotte (1954 - 2016): Boegbeeld van de internationale, Vlaamse en Gentse LGBTI-gemeenschap

Deborah Lambillotte werd op 4 maart 1954 als Philippe geboren en was een holebi-, transgender en intersekse activiste met een lange staat van dienst. Ze was bestuurslid van çavaria, werkte voor het Oost-Vlaamse regenbooghuis Casa Rosa en was actief in verschillende verenigingen in binnen en buitenland. Bovenal was ze een voorbeeld voor vele activisten. Ze was ook covoorzitter en bestuurslid bij de Europese holebi- en transgenderkoepel ILGA-Europe en vertegenwoordigde die organisatie in de Economische en Sociale Raad van de Verenigde Naties (ECOSOC).

Deborah was vanaf het eerste uur betrokken bij de ontwikkeling van de transgenderwet in België.  Zelfs in haar laatste weken trok ze nog mee aan de kar. Een feministe en activiste in hart en nieren. Ze overleed op 28 juli 2016. In 2018 kreeg ze postuum de Çavaria Lifetime Achievement Award.

 

Deel dit artikel via:

Steun Gaylive.Be met een donatie

Sinds 2001 krijgen we maandelijks duizenden bezoekers over de vloer. Om Gaylive.Be te kunnen blijven onderhouden en uitbouwen hebben we jullie hulp nodig. Steun Gaylive met een kleine donatie. Iedere donatie, klein en groot, is nodig om Gaylive.Be zoveel mogelijk gratis te houden. Alvast bedankt!
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste