Antwerp Pride komt eraan. Dit moet je zeker weten voor je komt feesten !!!

Antwerpen maakt zich op voor de jaarlijkse Pride-week. De belangrijkste winkelstraten hebben hun regenboogvlaggen weer van de zolder gehaald en dus is het hoog tijd dat we de belangrijkste dingen die je voor de komende week moet weten even op een rijtje zetten.

Antwerp Pride begint dit jaar op woensdag 9 augustus in het Openluchttheater Ter Rivierenhof met een spetterende openingsavond met optredens van Quatsch Collective, Martha Da’ Ro, Grace, Grigri Y El Macho Fantastico en DJ SAHЯA.

Pride-optocht.

Op zaterdag 12 augustus vertrekt om 14.00 uur de Antwerp Pride Parade. De deelnemers van de parade verzamelen eerst op het Sint-Jansplein. De parade start om praktische redenen dit jaar iets verder op het parcours, namelijk op de Oude Leeuwenrui en van daaruit gaat het naar de kaaien.
Ter hoogte van de voetgangerstunnel verlaat de parade de kaaien, om dan via Sint-Jansvliet, de Kloosterstraat en Scheldestraat de tocht verder te zetten via de Cockerillkaai naar het eindpunt op de Gerlachkaai. Op de Cockerillkaai start op dat moment het Antwerp Pride Love United festival. 

Pride omkleedruimte

Nieuw dit jaar is dat OUT TV en de winkel We op de Meir voorzien in kleedruimtes. Heb je thuis niet de mogelijkheid om je Pride outfit aan te trekken of wil je niet naar Antwerpen komen in je outfit, dan kan je een kleedruimte reserveren in de WE winkel op de Meir. Je kan je daar klaarmaken en vervolgens naar de start van de Parade gaan.

Love United Festival

Het Love United festival vindt dit jaar opnieuw plaats op de Scheldekaaien ter hoogte van de  de Cockerillkaai en begint om 15.00 uur. Op twee podia zullen er verschillende dj’s draaien waaronder Sharon of Love, Amari & MC Tally, Digna, Kevin Legolane, Bust N’ Tears & Jimmy Kidd, Dokter T, Laurens Luyten eva… Het feest duurt hier tot middernacht en de toegang is gratis.
Ook de Pride Village waarin tal van LGBTQIA+ organisaties zich voorstellen bevindt zich op dit festivalterrein.

Pride in Town

Pride in Town krijgt dit jaar een nieuwe invulling en wordt Pride - Woman - In Town. Op het sfeerrijke Sint-Andriesplaats richten we een kleiner festival in ver van de beats en de spots voor iedereen die behoefte heeft aan een rustigere Pride beleving.  Zoals de naam doet vermoeden staan lesbische, biseksuele, queer- en trans vrouwen hier in de spotlights. In een programma gecureerd door Kat Van Nuffel, Fleur Pierets, Manny Willy en Nathalie Delporte kan je er genieten van spoken word, literatuur, muzikale optredens en dj-sets.
Pride - Women - in Town  organiseren we samen met het cultureel ontmoetingscentrum coStA. 

Closing Festival met Gustaph

Zondag palmt het Closing Festival het grote festivalterrein aan de Scheldekaaien in. Van 14.00 tot 23.00 uur kan je weer meezingen en dansen met geweldige artiesten en enkele guilty pleasures. Onder de artiesten onder andere: de queens van het Antwerp Show Ball onder leiding van Sederginne, Carolina Dijkhuizen, Dimitri D’Anvers, Les Copines en DJ Kat sluiten deze editie van Antwerp Pride af. De Belgische sensatie van Eurovision Gustaph kon uiteraard niet ontbreken op ons podium.Ook hier is de toegang gratis.

Daarnaast wordt er ook volop gevierd in de stad zelf. Bijna alle LGBTQ-horecazaken hebben voor deze week een heel programma met allerlei feestjes, optredens met of zonder drag queens en nog veel meer om hier op te noemen. In onze recentste podcast hebben we alles  eens op een rijtje gezet.

Touristico Gaylive Podcast #15: The Antwerp Pride & Antwerp Queer Arts Festival edition

Foto: Archief Gaylive

Deel dit artikel via:

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws