Mister Gay Belgium Joren Houtevels:" Een goede journalist, die inclusief is, ben je als de microfoon open of dicht staat!""

Als ambassadeur van de LGBTQI+ gemeenschap ben en sta ik er voor iedereen binnen onze gemeenschap, maar ook zeker voor zij die er buiten staan. Gisteren werden geluidsfragmenten van enkele journalisten van Sporza per ongeluk mee de wereld ingestuurd. Wat je kan horen in dit gesprek tussen enkele journalisten is niet alleen schrijnend, maar ronduit schandalig en denigrerend naar mensen binnen onze gemeenschap, maar ook zeker tegen vrouwenrechten. Ik ben enorm verontwaardigd van het onprofessionele gedrag van deze journalisten.

Al jaren lang moeten mensen binnen onze gemeenschap vechten voor een gelijke kans binnen de sportwereld, er heerst angst om zich te outen binnen een team, angst om sponsors te verliezen. Dit wordt enkel maar gevoed daar het taalgebruik zoals dat van meneer Demarez. Wat maakt het uit op wie je valt als je op het sportveld staat, wat maakt het uit wat je gender is?

“Ze wisten niet dat de micro nog aanstond, dit is gewoon mannenpraat.” Deze dingen kreeg ik ondertussen al enkele keren te horen, maar dit maakt niet goed, integendeel. Een goede journalist, die inclusief is, ben je als de microfoon open of dicht staat!

Met een simpel excuus mag je hier niet vanaf komen, de VRT NWS moet hiermee een duidelijk signaal geven, een signaal van inclusiviteit en respect voor de LGBTQI+ en vrouwen gemeenschap! Zoals Belgium Cats speelster Hanne Mestdagh zelf zegt: “Deze moeten eruit!”. Laten we samen stereotypen en muren afbreken, fight for your rights!

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste