#NewMusicSaturday: Nieuw werk van Queen, Sia, Yungblud, Bright Light Bright Light en Alanis Morissette

Het is weer #NewMusicSaturday en dan kijken we weer even wat queer artiesten en artiesten die een grote aanhang hebben bij onze community de afgelopen week op muzikaal vlak hebben uitgespookt. Zoals gewoonlijk kun je deze en de voorgaande songs uit deze rubriek opnieuw beluisteren in onze #NewmusicSaturday playlist op Spotify

Queen & Adam Lambert - You are the champions

Over Queen en Adam Lambert hadden we het vrijdag al. Niet echt nieuw werk want het is eigenlijk een opgefriste versie van hun klassieker ‘We are the champions’ waarmee geld wordt ingezameld voor een speciaal fonds van de W.H.O. dat zorg werkers in deze coronatijd bijstaat en hun de nodige materialen en opleidingen bezorgt.

Sia - ‘Saved My Life’

Niet enkel Queen en Adam Lambert hebben het hart op de goede plaats ook bij Sia is dat het geval want ze heeft het nummer “Saved My Life” dat ze samen schreef met Dua Lipa uitgebracht nadat ze het tijdens een COVID-benefietactie  voor het eerst naar op de wereld los liet. De opbrengst van die benefiet actie gaat naar de Amerikaanse verplegers die in de frontlijn staan in de verzorging van patiënten die besmet zijn met het COVID-19 virus.

Bright Light Bright Light & Jake Schears-Sensation

Enkele weken geleden hadden we het al over hoe Rod Thomas zich zorgen maakte over de ravage die het coronavirus aanricht bij (New Yorkse) LGBTQ’s en meer bepaald in de plaatsen die ze als hun veilige havens beschouwen. Daar kwam het nummer ‘This was my house’ uit voort. Het was meteen ook de eerste single die uitkwam van zijn nieuwe album Fun City, dat we in september mogen verwachten. Voor de tweede single uit dat album deed hij een beroep op Jake Shears van the Sissor Sisters. Op Fun City werkt Rod Thomas ook nog samen met Andy Bell van Erasure, Justin Vivian Bond en Mark Gatiss.

Alanis Morissette - Diagnosis

Ook Alanis Morissette is druk bezig met een nieuw album dat we in het najaar mogen verwachten. Ook zij bracht de afgelopen week na ‘Reasons why I drink’ met ‘Diagnosis’  een tweede nummer uit dat nieuwe album uit.

Yungblud - Weird

Yungblud timmert al enkele jaren aan de weg en doorbreekt daarbij alle gender stereotypes die je maar kunt bedenken. Zo treedt hij regelmatig op in een jurk, iets waar hij in Rusland doodsbedreigingen voor kreeg, verft hij zowel zijn haar als zijn nagels in alle kleuren van de regenboog en heeft hij in in het verleden al laten weten dat hij dat zijn ‘seksualiteit zeer vloeibaar’ is. Als het klikt met iemand, en dat kan een man, vrouw of een transgender zijn dan gebeurd het wel eens dat hij met die persoon tussen de lakens belandt.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste