Holebi's gebruiken meer illegale drugs

Homoseksuele mannen en lesbiennes gebruiken vaker illegale drugs dan hetero's. Dat blijkt uit een rapport dat is samengesteld door de Britse commissie die over het drugsbeleid gaat. In  het rapport worden de resultaten van verschillende studies gebundeld die   het gebruik van illegale drugs bij minderheidsgroepen, gehandicapten en holebi's onderzochten.  In het rapport wordt geschat dat 75 percent van de holebi's minstens één keer een illegale drug heeft gepakt. Bij 30 tot 50 procent zou dit zelfs het afgelopen jaar het geval zijn geweest.

Uit extrapolatie van de Britse misdaadcijfers wordt geschat dat het gebruik van illegale drugs bij hetero's slechts 10 procent is in vergelijking met 33 bij homo of biseksuelen.

Bij homomannen zijn vooral  poppers zeer populair. Bij lesbiennes is dat cannabis. Maar ook steroïden en Viagra zijn populair in het homomileu. Uit een studie die in 2000 bij homomannen werd uitgevoerd die aangesloten waren bij een fitnessclub bleek dat 1 op 7 het jaar voordien steroïden gebruikt hadden. Andere illegale drugs die nog populair zijn in de holebi-gemeenschap zijn cocaïne,xtc, amfetamine en methamfetamine (crystal meth). Bij biseksuelen en transgenders is er weinig bewijs aanwezig van druggebruik.

 

Deel dit artikel via:

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws