Filmregisseur Joel Schumacher overleden aan kanker

De openlijk homoseksuele filmregisseur Joel Schumacher is op tachtigjarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Dat meldt het vakblad Variety.
Schumacher scoorde de in de jaren tachtig en negentig de ene na de andere hitfilm waaronder ’St. Elmo's Fire', 'The Lost Boys', 'A Time to Kill' en 'Falling Down'. 

Hij kreeg echter ook de schuld omdat hij de in de jaren 80 de populaire Batman franchise in de vernieling zou hebben geholpen door toe te geven aan de eisen van speelgoedfabrikanten om de Batman-films familievriendelijker te maken. In een interview zei de regisseur dat hij met 'Batman Forever' en 'Batman & Robin' daarmee te ver ging. Critici maakten de beide films met de grond gelijk. Na de Batman flops maakte Schumacher geen blokbusterfilms meer maar keerde hij terug naar meer minimalistischere films zoals ‘8mm’, ‘Tigerland’, ‘Phonebooth’ en ‘Falling Down’.  'Falling Down' met Micheal Douglas in de hoofdrol werd geselecteerd voor de competitie op het festival van Cannes.

Tussen zijn verschillende films door regisseerde hij ook videoclips voor onder meer INXS, Lenny Kravitz en Seal.

Ook ging hij vaker voor televisie werken en regisseerde een aantal afleveringen van het eerste seizoen van Netflix-hit 'House of Cards'. 

Schumacher was tijdens het grootste deel  van zijn leven zeer openlijk over zijn seksleven. In verschillende interviews, onder meer bij de HuffPost, verklaarde hij dat hij met ongeveer 20.000 mannen seks had gehad tijdens zijn leven. 

Deel dit artikel via:

Steun Gaylive.Be met een donatie

Sinds 2001 krijgen we maandelijks duizenden bezoekers over de vloer. Om Gaylive.Be te kunnen blijven onderhouden en uitbouwen hebben we jullie hulp nodig. Steun Gaylive met een kleine donatie. Iedere donatie, klein en groot, is nodig om Gaylive.Be zoveel mogelijk gratis te houden. Alvast bedankt!
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste