Jongeren maken Dimitri Vantomme uit voor homo in eigen zaak

Ment TV-presentator en horeca-eigenaar Dimitri Vantomme is vrijdagavond door een groep jongeren van de Scouts Wezel uit Schilde uitgemaakt voor homo. Dat gebeurde in zijn eigen zaak, de Bonaparte in Antwerpen. 

De groep was vrijdagavond afgezakt naar de Bonaparte voor een gezellig avondje uit. Aanvankelijk verliep dat rustig tot dat de jongeren Dimitri van televisie herkenden.

"De Scouts Wezel waren met een soort challenge bezig en we kregen op verschillende tijdstippen verschillende groepjes over de vloer", zo schrijft Dimitri Vantomme op zijn Facebookpagina. 

"Nadat ze ‘all cool’ reageerden omdat ik ‘die gast van We Like To Party’ was begonnen ze haast alle woorden van Vamos a la playa te vervangen met de woorden ‘Dimi is nen homo’! Bij de intro van het nummer was ik met verstomming geslagen maar ik dacht; dit komt wel snor maar ze bleven dat dus 3:32 min lang volhouden."

Dimitri was helemaal verbaasd en besloot enkele seconden te filmen.

"Meestal zou ik de microfoon afzetten of van song/aanvraag veranderen maar hier was ik echt helemaal mijn kluts kwijt en dat gebeurt niet vaak."

In het bericht vertelt Dimitri dat hij de afgelopen jaren vaak is uitgemaakt voor homo en het daar nog steeds moeilijk mee heeft.

"Ik kan echt niet meer tellen hoeveel keer ik de voorbije 25 jaar het woord “jeannet” of “homo” naar mijn kop geslingerd kreeg. Telkenmale laat het me achter met een leeg, gefrustreerd en machteloos gevoel."

"Alhoewel ik al ettelijke keren geluk heb gekend wanneer ik met één van mijn exen samen was toch merk ik dat ik het nog steeds niet aankan wanneer iemand me, al dan niet voor een bomvol café (t mijne al 22 jaar), op een podium, op een vol plein me uitscheld maar nog erger, me t gevoel geeft dat ik een tweederangsburger ben, dat ik niet gelijk ben omdat in homo ben."

Hij is het ook beu dat mensen tegen hem zeggen 'dat het allemaal niet zo erg is' ,' dat hij er maar tegen moet kunnen' of 'dat het maar om te lachen is'.

"Nee dus, ik kan er niet tegen. Niet alleen wanneer het mij overkomt maar nog minder omdat ik weet dat het mensen overkomt die nog minder sterk in hun schoenen staan dan ik, laat staan mondiger zijn..."

"De groep die me gisteren het kutgevoel gaven waren dus kerels van één van de grootste jeugdbewegingen van het land, de Scouts en Gidsen Vlaanderen Je zou anno 2020 anders verwachten van leidinggevenden in een jeugdbeweging."

De Scouts en Gidsen Vlaanderen reageerden kort op het bericht van Dimitri Vantomme waarin ze getagd waren en daarin laten ze weten dat ze het voorval met de scoutsgroep uit Schilde zullen opvolgen. 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste