Bulgarije wint volgens de Europese gay tv-kijkers Eurovisie 2020

Volgens de kijkers van  OUTtv zou Bulgarije dit jaar het afgelaste Songfestival hebben gewonnen, dat blijkt uit de jaarlijkse verkiezing die de zender hield onder haar publiek.

Dit jaar werd er voor het eerst ook om de mening van een vakjury gevraagd, bestaande uit Eurovisie-iconen zoals winnares Conchita Wurst (Oostenrijk) en oud-deelneemster voor Finland Krista Siegfrids. Uit de gecombineerde resultaten van de vakjury en het OUTtv-publiek kwam de Bulgaarse Victoria met haar liedje “Tears Are Getting Sober” als winnaar uit de bus. 

De winnende inzending bij de vakjury was het IJslandse “Think About Things” van Daði Freyr & Gagnamagnið. Maar, door een overweldigende steun van de duizenden OUTtv-kijkers voor Bulgarije, eindigde het melancholische “Tears Are Getting Sober” op de eerste plaats. IJsland behaalde bij het publiek de vierde plaats. Winnares Victoria reageert verheugd op haar overwinning. In het OUTtv-programma The Road To Eurovision bedankt ze het publiek van de zender voor hun steun. “Jullie steun betekent veel voor me en brengt vreugde aan de mensen die mijn Eurovisie-deelname steunen.”

 In de uiteindelijke uitslag van de poll staat Zwitserland op een tweede plaats, Litouwen eindigde als derde. De vakjury bestond zoals gezegd uit verschillende Eurovisie-experts. Naast de eerdergenoemde oud-deelnemers vertegenwoordigde Franklin Brown (1996) Nederland als jurylid. Verder zat ook de Griekse deelneemster van dit jaar, Stefania, in de jury, die uiteraard niet op haar eigen nummer mocht stemmen. Ook OUTtv-gezicht Jens Geerts (België) en voormalig “head of delegation” voor Israel, Alon Amir, zaten in de vakjury.

Deel dit artikel via:

Steun Gaylive.Be met een donatie

Sinds 2001 krijgen we maandelijks duizenden bezoekers over de vloer. Om Gaylive.Be te kunnen blijven onderhouden en uitbouwen hebben we jullie hulp nodig. Steun Gaylive met een kleine donatie. Iedere donatie, klein en groot, is nodig om Gaylive.Be zoveel mogelijk gratis te houden. Alvast bedankt!
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste