Olympische Spelen: Filipijnse bokster draagt zilveren medaille op aan LGBT-gemeenschap

De Filipijnse bokster Nesthy Petecio heeft haar historische Olympische zilveren medaille opgedragen aan de LGBTQ-gemeenschap. Ze riep hen op om “vooruit” te gaan en te vechten voor hun rechten.

Petecio schreef  dinsdag geschiedenis door de zilveren medaille in het vedergewicht boksen bij de vrouwen in de wacht te slepen. Het is de eerste keer dat een Filipijnse bokster een Olympische medaille wint. Na een spannende wedstrijd verloor de Filipijnse de kamp tegen de Japanse Sena Irie na een unanieme beslissing van de jury. Na de wedstrijd droeg ze haar medaille op aan de LGBTQ-gemeenschap. “Ik ben trots om deel uit te maken van de LGBT-gemeenschap”, zo zei  Petecio, die zelf lesbisch is, na afloop. “Ga vooruit en vecht! Deze overwinning is ook voor jou. Wat ook je gender is, blijf vechten zolang je een droom hebt.”

De passie van Petecio bleek ook tijdens de medailleceremonie waarbij ze trots haar medaille toonde aan de aanwezige Filipijnen in de arena.

Met haar medaille schrijft Petecio ook Olympische geschiedenis want het is de eerste keer dat een Filipijnse vrouw een Olympische  medaille wint voor het boksen. In haar thuisland wordt die sport nog immers gedomineerd door mannen.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste