Homofobe Turkse iman krijgt bevel om Belgie te verlaten

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) heeft beslist om het visum van de in opspraak geraakte Turkse iman niet te verlengen. De imam heeft woensdag het bevel gekregen om het land te verlaten. Daar krijgt hij nu dertig dagen de tijd voor.

De imam van Yesil Camii deelde een bericht op zijn Facebook dat op een discriminerende wijze uitlegt waarom homoseksualiteit in de islam verboden is en dat homoseksualiteit ziekte en verval meebrengt. Hij deelde ook een bericht waarin hij zei nog steeds achter Ali Erbas te staan. Ali Erbas is de directeur van Diyanet in Turkije en had net de LGBT-gemeenschap aangevallen in een controversiële toespraak tijdens het vrijdaggebed. De imam van Yesil Camii bedankte iemand die op het bericht had gereageerd dat “homoseksualiteit een virus is van het kapitalisme en de democratie.”

Daarnaast deelde de officiële Facebookpagina van Yesil Camii een lang bericht van de Turkse Diyanet waarbij er werd uitgelegd dat homoseksualiteit in de islam verboden is omdat het de toekomst en de familie ondermijnt en zo dus één van de grootste bedreigingen is voor de maatschappij.

In een persmededeling liet minister Somers woensdag weten dat hij naar aanleiding van de berichten en uitspraken de procedure start om de erkenning van de moskee Yesil Camii op te heffen.

Ook staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi greep in en gaf de betrokken iman het bevel om het land te verlaten.

“Wie haat komt zaaien in onze maatschappij heeft hier geen plaats”, zegt Mahdi in een persbericht. “Ik til zwaar aan homofobe uitspraken die gebeuren binnen een geloofsgemeenschap. Als imam heb je een voorbeeldfunctie. Al zeker als je ooit het recht hebt gekregen om in België te mogen werken.”

Het is niet de eerste keer dat Mahdi haatpredikers uit het land zet. Vorig jaar weigerde hij vijf aanhangers van de Deense extreemrechtse Rasmus Paludan de toegang tot het land omdat ze een koranverbranding in Molenbeek wilden bijwonen. Ook Rasmus Paludan kreeg toen een inreisverbod opgelegd.

foto: Sammy Mahdi

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste